We vroegen het Andy Stynen, CEO van AUSY.
 

Een optimaal draaiende digitale omgeving is levensnoodzakelijk voor bedrijven om kort op de bal te spelen en veranderingsprocessen efficiënt te stroomlijnen. Bedrijven ervaren echter dat ze hiervoor niet alle knowhow zelf in huis kunnen en moeten hebben.

 

Gespecialiseerde personeelsinjecties

AUSY is als dienstenbedrijf en dochteronderneming van de Randstad groep actief in finance, human resources, engineering, life sciences, IT en sales & marketing. CEO Andy Stynen merkt hoe de nood aan specialisatie, efficiëntie en snelheid groeit: “Ondernemingen richten zich steeds vaker op hun core business en zoeken extern talent om hun IT, Finance, HR, enz. te finetunen."

"Dat betekent dat het begrip outsourcing fel verbreedt: bedrijven zoeken IT-talent, maar ook mensen met uitvoerige skills en knowhow rond ieder facet van een onderneming. Daarom bieden we bij AUSY een onestopshop-concept aan met gespecialiseerde en veelzijdige diensten.”

 

Verregaande ondersteuning

“Het gros van onze opdrachten draait niet langer rond capaciteitsverhoging, maar rond het mee vormgeven van cruciale veranderingsprocessen. Met gespecialiseerd extern personeel worden zowel de kwaliteit als de efficiëntie geoptimaliseerd. Zoals gezegd kan dat gaan over IT, maar ook over finance, human resources, life sciences, engineering en sales & marketing - of een combinatie ervan."

De war for talent is een logisch gevolg van de groeiende noodzaak aan gespecialiseerd personeel met uitvoerige digitale kennis.

"Naast expertise maakt ook de meerwaarde van een frisse kijk het verschil. Bij AUSY vertalen we vragen vaak naar de exacte nood van de klant. Uiteraard is zo’n verandering steeds een cocreatieproces, waarbij we intens samenwerken met de klant.”

 

 

Intensieve jacht op schaars talent  

“De war for talent is een logisch gevolg van deze groeiende noodzaak aan gespecialiseerd personeel met uitvoerige digitale kennis. We moeten als werkgever zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Daarom zetten we fel in op het creëren van een werkklimaat waarin medewerkers écht floreren. We bieden hen ook volop de mogelijkheid om ‘mee te ondernemen’: hun inspraak is belangrijk bij de keuzes die we maken als bedrijf."

"Verder organiseren we diverse techtalks, hackathons, seminaries, enz. waarbij we personeel, externen én klanten uitdagen om hun expertise te delen en uit te breiden. Dat doen we uiteraard om mensen aan ons te binden, maar het levert ook een karrenvracht aan extra inzichten en prikkelende ervaringen op.”