Nog te vaak wacht men om te starten met innoveren tot er problemen opduiken. Voor KMO’s én grote bedrijven bestaan er subsidies voor innovatie. Bedrijven denken vaak dat ze niet in aanmerking komen of vinden dit te moeilijk. Toch kan de subsidie oplopen tot 30%, 40% en soms bijna 90% van de projectkost! Innovatie wordt steeds vaker een voorwaarde om gebruik te kunnen maken van investerings- of opleidingssubsidies.

Innovatie hoeft geen rocket science te zijn, maar de subsidieverstrekker vraagt wel dat uw project nieuw is voor uw markt. Subsidies helpen uw medewerkers om kennis te verwerven, een prototype van een product of proces te ontwerpen en op de markt te brengen. Samenwerking wordt aangemoedigd.

Voorbeeld

Een KMO met 10 werknemers, waarvan 8 arbeiders, produceert schokdempersystemen voor de auto-industrie. De bedrijfsleider had een idee om zijn productieproces aan te passen, zodat de levensduur van de schokdempers verdubbelt. PNO Consultants heeft voor dit bedrijf €250.000 subsidies gemobiliseerd.

De hulp van PNO Consultants verhoogt substantieel uw kans om subsidies binnen te halen. Wij kunnen u van begin tot einde in het subsidietraject begeleiden. U kiest  uit ons aanbod wat u nodig hebt. We kennen de relevante subsidiemogelijkheden op Vlaams en Europees niveau. We hebben dertig jaar ervaring en zijn gegroeid tot een organisatie met meer dan 250 praktijkspecialisten (met een gevarieerde achtergrond en brede expertise) in Europa.