Group Renotec is dan ook voortdurend op zoek naar dat type personeel. Ze specialiseren

zich in grote en complexe renovatiewerken, zoals openbare gebouwen of grote industriële gebouwen. De dochteronderneming Sewer-Tec realiseert rioolrenovaties in stedelijk gebied. Ze zijn in volle expansie en de zoektocht naar personeel dat past binnen de cultuur en prioriteiten van het bedrijf, vormt voor hen een grote uitdaging. Innovatie is het sleutelwoord in deze zoektocht.
 


Erik Brants, Commercieel Directeur bij Sewer-Tec, getuigt.Welke activiteiten doet Group Renotec?

“Het is direct duidelijk dat de projecten in onze niche niet eenvoudig zijn. Bij grote renovatieprojecten kom je altijd wel onverwachte dingen tegen en moet je voortdurend op zoek naar nieuwe technieken of materialen. Dat kunnen we natuurlijk niet zonder de juiste mensen. Vooral onze projectleiders moeten innovatie in de genen hebben.”

“Voor de werken die Sewer-Tec uitvoert, is het cruciaal dat de omgeving zo min mogelijk hinder ondervindt. Door het inzetten van robots en het gebruik van nieuwe materialen kunnen we heel wat renovatiewerken ondergronds uitvoeren, zonder dat we de straat moeten openbreken. Omdat we deze innovatieve technieken inzetten, kunnen we alsmaar efficiënter gaan werken en onze activiteiten verder uitbreiden.”

 

Wat verwachten jullie van jullie medewerkers?

“We zijn een no-nonsense bedrijf. Iedereen mag bij ons ideeën voorstellen en elk idee wordt geëvalueerd. Zo wordt innovatie echt ingebakken in onze cultuur. We kijken niet alleen naar technische innovaties op korte termijn, maar denken ook verder.”

Elke divisie heeft een eigen innovatiestrategie en dat is volgens mij één van de redenen waarom we de laatste jaren zo hard gegroeid zijn.

“Bovendien heeft elke divisie een eigen innovatiestrategie en dat is volgens mij één van de redenen waarom we de laatste jaren zo hard gegroeid zijn. Innovatie is voor ons geen modewoord maar staat centraal in onze manier van werken. We merken dat gemotiveerde mensen met een innovatieve ingesteldheid, echt het verschil kunnen maken. Dat is dan ook waar we naar op zoek zijn.”

“Probleemoplossend denken en nieuwe technologieën inzetten om complexe problemen op te lossen, dat is dagelijkse kost voor onze projectleiders. In ruil geven we onze mensen alle kansen en mogelijkheden om te groeien.”

 

Waarom is innovatie voor jullie belangrijk?

“Omdat we ons in een niche-activiteit bevinden, moeten we de beste in ons vak blijven. Nieuwe technologieën geven ons de kans om efficiënter te werken en een betere kwaliteit te leveren. In onze sector is stilstaan eigenlijk achteruitgaan.”

“Onlangs heeft Sewer-Tec zelfs twee patentaanvragen ingediend. Eén is verbonden aan ons riothermie-project waarbij we trachten een gebouw te verwarmen en koelen met warmte en koude die we uit de riolering halen. Het andere betreft het gebruik van intelligente systemen voor meer veiligheid op de bouwwerf, wat eveneens een grote prioriteit is in de bouwsector.”
 

In samenwerking met:
    


Meer te weten komen over de werking van het bedrijf?