1. Rechtstreekse matching

Via een online crowdsourcing platform worden bedrijven en potentiële kandidaten rechtstreeks gematched. Transparantie staat centraal: één vacature voor één job, en alle informatie wordt vrijgegeven.

2. Kandidaten beslissen zelf

Het platform geeft job suggesties op basis van een slim algoritme, maar laat kandidaten uiteindelijk zelf beslissen welke jobs ze interessant vinden en of ze er op willen reageren. Het is dus niet langer de traditionele middenman die de eerste schifting maakt.

3. Zekerheid over interesse

Bovendien moet men de interessante kandidaten niet meer rechtstreeks opbellen om te weten of ze wel echt op zoek zijn. In het platform geeft men aan dat men op zoek is, dus dat weet men zeker.

4. Anonimiteit voor kandidaten

Voor een belangrijke groep van kandidaten is het dan weer positief dat bedrijven hen niet op naam kunnen opzoeken. Op die manier trekt het platform veel passieve zoekers aan die tevreden zijn in hun huidige job, maar op lange termijn toch wel uitkijken naar een volgende stap. Zij doen dit uiteraard graag zonder publiekelijk te moeten aangeven dat ze ‘op zoek’ zijn.

5. Transparantie

Indien een kandidaat in aanmerking komt toetst men in een gesprek of de job hem of haar al dan niet ligt, en welke andere jobs eventueel nog interessant zijn. Indien men niet geselecteerd wordt krijgt men ook een motivatie waarom. Deze transparante manier van werken vergroot de kans dat kandidaten een job vinden die werkelijk bij hen past, zonder een opportuniteit te hebben gemist.

6. Begeleiding blijft mogelijk

Indien gewenst en nodig steekt men veel moeite in het begeleiden van bedrijven bij hun zoektocht naar de juiste kandidaat, bv. met een doorgedreven screening. Kwaliteit staat hierbij voorop. Niettegenstaande deze begeleiding aan de zijde van de bedrijven is er transparantie voor alle partijen.

7. Kracht van het netwerk

Een laatste voordeel is dat een online crowdsourcing platform bedrijven toelaat om een veel breder publiek aan te spreken. Iedere ingeschreven expert kent weer andere experten waardoor het platform een enorm groot netwerk bereikt.