Een gesprek met CEO Lieven Vervecken.
 

Diabatix ontwikkelt koelingscomponenten voor de meest uiteenlopende toepassingen: van vliegtuigbouw over informatica tot zelfs Formule 1. Dat doen ze aan de hand van vernuftige, door hen ontwikkelde A.I.-spitstechnologie. Vervecken: “Onze A.I.-software stroomlijnt en monitort het hele ontwerpproces van deze koelingssystemen."

"Kunstmatige intelligentie, aangedreven door supercomputers die onder andere het Vlaams Supercomputing Centrum beschikbaar stelt, zorgt ervoor dat we deze systemen ontwikkelen in slechts een fractie van de tijd die dit vroeger vergde. We zijn het enige bedrijf ter wereld dat deze techniek inzet voor koelingscomponenten, maar de afzetmarkt strekt zich uit tot in alle uithoeken van de planeet. Ons klantenbestand blijft wereldwijd gestaag groeien, wat de unieke troeven van ons product illustreert.”

 

Innovatie is een missie

De koelingscomponenten kunnen worden ingezet in de meest uiteenlopende toepassingen, van vliegtuigbouw over informatica tot Formule 1.

 

“De kern van onze activiteit is uiterst innovatief. Het is dus logisch dat we permanent inzetten op vernieuwing en dat op diverse fronten. Er is ons product, de efficiënte en dus ook energiezuinige koelingscomponenten waarvan steeds meer grote multinationals gebruik maken, maar ook onze werking, missie en visie worden gekenmerkt door eenzelfde innovatieve drive. We zijn een snelgroeiende start-up, waarbinnen er veel ruimte is voor horizontale communicatie, innovatief en verantwoord ondernemen en investeringen in vernieuwend talent.”

 

Formula Student-competitie

Geen betere toepassing om de performantie van deze hoogtechnologische componenten in de spotlights te zetten dan met jeugdig enthousiasme en een verschroeiende competitie. Deze elementen vond Diabatix in de Formula Student-competitie, waarin hogeschool- en universiteitsstudenten met zelfgebouwde elektronische racewagens strijden voor het kampioenschap. Vervecken: “In deze setting draait alles om efficiëntie, ieder detail telt."

"Bovendien biedt dit academische project een doeltreffende gelegenheid om gelijke tred te houden met de nieuwste ontwikkelingen. Onze koelingssystemen leveren een grote meerwaarde in efficiëntie voor de wagens van het Formula Electric Belgium-team, het team van de TU Delft en het team van Barcelona. Het is ook een treffend voorbeeld van hoe Diabatix doordacht en doeltreffend streeft naar het permanent verleggen van de grenzen.”
 

In samenwerking met: